Pages

woensdag 16 september 2015

De najaarsbeurs van Keijser&Co – pure verwennerij!


Eens in de zoveel tijd zet Keijser&Co op stijlvolle wijze de deuren van het ETC Expo even open voor het publiek. Zondag 13 september jl. was het weer zover en LEEM was er bij!



Vernieuwde showroom in sfeervolle herfstkleuren

Eigenaren Lonneke en Aard namen samen met het Keijser&Co-team nog even de laatste zaken door toen ik een kwartiertje voor aanvang arriveerde. Leuk om te zien hoe professioneel iedereen met zo’n dag bezig is!
Ik maakte meteen van de gelegenheid gebruik om alle stijlkamers te fotograferen (voor mij heel fijn om even zonder publiek te kunnen werken) en de ruimtes in me op te nemen.




De meubelen stonden er prachtig bij! Iedere stijlkamer had zijn eigen uitstraling, gecompleteerd met luxueuze wandbekleding en accessoires, lampen van Maretti en mooie kunstwerken, waaronder de waanzinnig mooie fotografie van Cobra Art Company. En hoewel het nog best heel mooi weer was buiten, vond ik het heerlijk omarmd te worden door de warme herfstkleuren, dito materialen en de ‘rijke’ stoffen van onder andere Romo, Aristide en Chivasso.



Inspireren door samen te werken

Voor deze najaarsbeurs werkte Keijser&Co samen met een aantal andere labels, zoals ik al aankondigde in mijn blogpost. Mooi om te zien dat deze labels de meubelen nog beter tot hun recht lieten komen en vice versa; een goed opgezette ‘Keijser&Co-creatie’!
Lonneke liet mij bijvoorbeeld een heel bijzondere muurdecoratie zien van Daisy James. Werkelijk fantastisch wat zo’n ‘wallcovering’ met de ruimte doet! Ik zie deze wel tot z’n recht komen in een authentieke herenkamer; bijna ruik ik de sigaren al en hoor ik een jazzy lounge muziekje spelen….



Ook de behaaglijke en elegante muurbekleding van cocomosaic (hieronder) en Arte vielen mij op. Vooral de variatie in stijl maakt, dat deze verfijnde producten in zowel een klassiek als een modern interieur zijn toe te passen. Heel smaakvol!



En ik sprak met Michiel van Pinxteren, een beeldhouwer met hele charmante beelden van onder andere hout, natuursteen en brons. Met namen als Powerflower, Tournesol en Onderbreking had Michiel me helemaal te pakken! Deze kunstwerken verdienen wat mij betreft een ruimere etalage dan deze blogpost; ik kom vermoedelijk binnen afzienbare tijd met een mooie kunstblog, waar Michiel dan ook in vertegenwoordigd zal zijn.



Een fijne bijkomstigheid van het najaar vind ik altijd het vloerkleed. Hoe lekker is het om vanaf september weer een warm carpet op de vloer neer te leggen?! Ook daar is veel variatie in te vinden dit najaar. Hier lagen prachtige exemplaren van EBRU carpets, de zogenaamde Beasties, van koeienhuiden en lamswol in eigentijdse, sprekende kleuren.  


Klant is Keijser (ook na een aankoop)!

Tijdens het event sprak ik ook met een aantal klanten en ik vroeg hen wat ze van het event vonden. Een echtpaar vertelde, dat zij recentelijk hadden verbouwd en voor interieuradvies door Keijser&Co waren geholpen. Dat leidde toen tot de aankoop van modulebank Spoom in een grijstint. Zij waren door Lonneke en Aard uitgenodigd voor het event en kwamen nu inspiratie opdoen ten aanzien van kunst en accessoires. Erg onder de indruk van al het moois, en een aantal pakkende foto’s op de Iphone, gingen zij met een aantal leuke ideeën weer naar huis.



Ik merkte bij meerdere klanten op, dat zij het fijn vonden echte totaalopstellingen te zien. “Omdat het toch lastig is de juiste sfeer te creëren zonder voorbeelden”, zo vertelde een andere klant mij. “Nu zie ik het hele plaatje; dat helpt ontzettend! Bovendien weet Lonneke alle merken van alle accessoires en waar ik het kan kopen. Zo fijn!”

Naast deze extra service werden alle bezoekers getrakteerd op een smaakvol hapje en een drankje. Gedurende de hele dag schonk Global Tea Brands verschillende soorten verrukkelijke verse thee en werden hapjes rondgebracht op de fashionable, handgemaakte serveerplanken van Dutchdeluxes. Ik moest me inhouden om niet met een tas vol van deze leuke houten planken thuis te komen….en ze hadden ook hippe leren keukenschorten hangen….Dit label gaan we waarschijnlijk nog wel terugzien bij LEEM!






LEEM’s favorieten

Niet voor niets was ik op dit interior event. Ik vind Keijser&Co een supermooi label, het past goed bij LEEM en de meubels zou ik zelf zó bij mij thuis neerzetten. Wat te denken van het barbankje Avalon? Samen met het computermeubel een leuke nieuwe set ter vervanging van ons semi-antieke bureautje in de woonkamer. Of een op maat gemaakt Lowboard in plaats van ons tv meubel. En zo is er nog salontafel Kubus en eetkamerstoelen Mrs. Jones….ik word er blij van. Maar voorlopig zal ik het met de foto’s moeten doen!




Event gemist? Geen nood….

Kon je er onverhoopt niet bij zijn of heb je nog extra informatie nodig? Op de site van Keijser&Co vindt je beslist het meubel dat je zoekt! Via de website kun je een afspraak maken met Lonneke of haar collega’s in de showroom van het ETC Expo, Randweg 20 te Culemborg. Let op: rechtstreekse verkoop gaat via de dealers. 

En op zondag 11 oktober is het ETC Expo geopend voor een consumentendag. Je kunt je gratis opgeven via info@keijserenco.nl
Ook dan kun je de showroom van Keijser&Co bezoeken. Veel woonplezier!


Tekst en foto’s: LEEM Concepts
#keijserenco #interior #event #najaar #beurs #kunst #arte #ebru #carpets #cobraart #fotografie #daisyjames #wallcovering #muurdecoratie #behang #beeldhouwen #art #interieur #wonen #meubelen #furniture #vloerkleed #accessoires #home #accessories #globalteabrands #tea #thee #dutchdeluxes #broodplanken #serveerplanken #etcexpo #culemborg




Geen opmerkingen:

Een reactie posten